2012-01-13 Våldsbrotten blir färre i länet

Polisemblem

Foto: www.fotoakuten.se

Antalet anmälda våldsbrott i offentlig miljö i Västmanland sjunker för andra året i rad. Det visar färska siffror från Polismyndigheten i Västmanland. Det har anmälts ca 300 färre våldsbrott i offentlig miljö i länet än det gjordes 2009.

I Västerås, som exempel, har antalet våldsbrott sjunkit med ca 120 stycken jämfört med för två år sedan.

Det är väldigt positivt att våldsbrotten sjunker i antal, säger Anders Hedström, kommissarie och samordnare för brottsförebyggande frågor i Västmanland.

– Minskningen ger helt enkelt 300 färre brottsoffer som annars skulle ha blivit utsatta för våldsamheter.

Han säger att minskningen av våldsbrotten bland annat beror på att Polisen är mer synlig och tillgänglig under de dagar och tider som är värst drabbade av våldets härjningar, som till exempel fredag- och lördagskvällar i länets centralorter. Vidare menar han att det goda samarbetet mellan Polisen, Polisens Volontärer och Ordningsvakter också är en grund för sjunkande siffror i brottsstatistiken.

Anders Hedström tror att om Polisen även i framtiden arbetar med konkreta och aktiva brottsförebyggande åtgärder kan våldsbrotten i offentlig miljö fortsätta minska i antal.

(Antalet anmälda våldsbrott i offentlig miljö, Västmanland  2009: 1340st, 2010: 1251st, 2011: 1051 st)

 

Detta skriver man på polisens hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se:
error