2015-03-16: Västeråsarna hyllade sina GULDHJÄLTAR

Ikväll vid 18-tiden hyllades GULDHJÄLTARNA i Västerås SK Bandy på Sigmascenen i centrala Västerås. Många västeråsare hade samlats för att hylla de nyblivna Svenska Mästarna i bandy (Mesta Mästarna). På scenen underhöll en lokal trubadur, Janke. Det sjöngs allsång med bl.a VSK visan innan hjältarna presenterades samtidigt som de klev upp på scenen en efter en till publikens jubel. På plats fanns även VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus samt klubbchefen Michael Campese, båda såg oerhört nöjda över ännu ett SM-Guld till klubben. I och med segern i lördags över Sandviken så tog klubben hem sitt 19:e SM-Guld i sin 35:e sm-final. Ingen annan bandy förening har tagit så många guld eller spelat så många finaler, där av är man Mesta Mästarna. SM-bucklan fanns med den också i trygga händer på lagets kapten Magnus Joneby.

Det bjöds även på ett uppträdande av förre guld tränaren från 2009, Andreas Westman som visade sig ha oanade talanger i sång. Han sjöng en helt ny VSK sång – Vi Är VSK, ni hör låten här nedanför. Han köras av bl.a medlemmar ur VSK Sports som är den officiella supporter gruppen till VSK. Självklart fanns delar av VSK Sports på plats och firade med bengaliska eldar.

Man har från klubbens sida och supportrarnas sida sagt att man skulle ta Guld nr. 19 för nr. 18.
Med nummer 18, menas att man skulle vinna guldet för Victor Engström.

Victor Engström, född 25 april 1989, död 1 juli 2013, var en svensk bandyspelare som spelade för Västerås SK som högerhalv.

Engström inledde sin bandykarriär i Västerås SK och gjorde sin fjärde säsong i A-truppen 2010. Han spelade också för Sveriges U19-landslag, som vann NM 2007, där han gjorde mål mot Finland.

Tyvärr gick Victor bort alldeles för tidigt när han förlorade en match, inte i bandy, utan matchen mot cancern. Den 1 juli 2013 somnade Victor lugnt för alltid. Han blev 24 år. Vila i frid #18, vi vet att du sitter där uppe och ler tillsammans med Kalle.

– HEJSAN ALLA ÄR NI KLARA?

– JAJAMÄNSAN, FATTAS BARA .

– V S K !!!

Även Janke bjöd på en egen skriven pepplåt till VSK, Sköna Gröna VSK, Anno 2015, Guld Nr. 19.

Text & Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se:
error