2015-06-04: Åtta gripna efter rån i centrala Västerås

Foto: 021media.se/Arkivbild

image

VÄSTERÅS
Åtta gripna för rån mot pantbank

Vid 9-tiden i dag, torsdag 4 juni, inträffade ett rån mot en pantbank på Erik Hahrs gata i Västerås. Strax därefter greps åtta personer misstänkta för rånet.

Rånet inträffade strax efter 9-tiden mot en pantbank på Erik Hahrs gata i centrala Västerås. Flera gärningsmän krossade rutorna till pantbanken och tog sig in i lokalen. Utanför väntade en flyktbil som stoppades av polis. Flera misstänkta gärningsmän greps och ytterligare gärningsmän misstänkta för inblandning i rånet greps därefter på olika platser i Västerås, bland annat på E18 vid Vallbybron. Under ett gripande avlossades ett varningskott av polis. Rånarna fick med sig ett antal föremål från pantbanken, vad och hur mycket är i dagsläget inte klarlagt.

– Polisen har under en längre tid haft en spaningsinsats där vi fick indikationer på att ett rån skulle kunna komma att ske i Västerås. Var exakt visste vi inte men vi har upprättat en insatskapacitet för detta vilket gjorde att vi kunde finnas på plats när rånarna slog till, säger Per Ågren, kommenderingschef och fortsätter:

– Det är ett mycket bra polisingripande av poliser från Västerås och Stockholm samt ett väl fungerande samarbete mellan polisregion Mitt och polisregion Stockholm som gjorde insatsen och gripandena möjliga.

Nu vidtar ett stort och omfattande utredningsarbete och bland annat kommer tekniska undersökningar att göras samt vittnen, målsägare och misstänka gärningsmän att höras. En fortsatt samverkan med region Stockholm kommer att ske inom ramen av pågående förundersökning.

I samband med rånet upptäcktes ett misstänkt föremål utanför infarten till polishuset i Västerås. Ett 300 meter stort område kring föremålet är avspärrat och lokaler innanför avspärrningen är utrymda. Även delar av Ringvägen är avstängda.

Bombtekniker från Stockholm är tillkallade och på plats för att undersöka föremålet och identifiera innehållet.

Källa: Pressmeddelande från Polisen Västerås

Postat med WordPress för Android, på springande fot.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg