2015-08-13: 35-åring häktad för två fall av mord

image

Foto: 021media.se/Arkivbild

VÄSTERÅS
På torsdagen den 13 augusti 2015 hölls häktningsförhandlingarna gällande morden på IKEA i Västerås, den 10 augusti 2015. Åklagaren hade lämnat in häktningsframställan till Västmanlands Tingsrätt gällande mord i två fall för 35-åringen och medhjälp till mord för 23-åringen.

Tingsrätten beslutade att häkta 35-åringen och frige den 23-årige mannen. Åtal skall vara väckt 27 augusti 2015 kl 11.00.

Åklagare Eva Morén meddelar att hon ännu inte tagit ställning till hur Tingsrättens beslut påverkar det fortsatta utredningsarbetet. Hon menar att det är för tidigt att uttala sig om. Utredningen kommer att fortsätta med oförminskad intensitet.

Eftersom utredningen är inne i ett intensivt skede kommer Polisen inte att kunna svara på ytterligare frågor gällande utredningsarbetet.

Inom ramen för Polisens trygghetsskapande åtgärder har 23-åringen erbjudits boende genom Polisens försorg. Polisen har skjutsat honom till ett möte med Migrationsverket. Det trygghetsskapande arbetet med ökad polisiär närvaro kommer att fortsätta. Polisen kommer också fortsättningsvis befinna sig ute på Erikslund samt att polisens volontärer finns på plats.

image

Postat med WordPress för Android
Postat av Admin – 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se:
error