2015-09-11: Pantbanksrånarna har fått sina domar

Har ni vart med om en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se.
image
Foto: 021media.se/ARKIVBILD

Idag fick pantbanksrånarna sina domar.

Den äldsta, en 32-åring hemmahörande i Solna dömdes till fängelse i 3 år och 8 månader. Resterande av männen dömdes till fängelse i varierande storlek, från 2 år till 3 år och 6 månader.

Flera gärningsmän krossade rutorna till pantbanken och tog sig in i lokalen. Utanför väntade en flyktbil som stoppades av polis. Flera misstänkta gärningsmän greps och ytterligare gärningsmän misstänkta för inblandning i rånet greps därefter på olika platser i Västerås. Polisen hade under en längre tid haft en spaningsinsats, där det fanns  indikationer på att ett rån skulle kunna komma att ske i Västerås, och hade därför upprättat en insatskapacitet för detta vilket gjorde man kunde finnas på plats när rånarna slog till.

I samband med rånet upptäcktes ett misstänkt föremål utanför infarten till polishuset i Västerås. Bombtekniker från Stockholm desarmerade föremålet som visade sig vara en tom väska.

Tingsrätten skriver även i sin dom att rånet var en ”planlagt aktion” och att dom var beredda på att använda våld.

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: