2015-09-25: Brand i byggnad på Puddelugnsgatan

Foto: Izabella Sandberg - 021media.se
Foto: Izabella Sandberg - 021media.se

VÄSTERÅS
Räddningstjänst, Polis och ambulans larmades vid 19.45-tiden på fredagskvällen till en brand i byggnad på Puddelugnsgatan 31-33 i västra stadsdelarna av Västerås.På platsen kunde man konstatera att det rörde sig om att olja tagit eld på spisen vid matlagning. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden men var kvar på platsen för att säkerställa att elden inte spridit sig via ventilationen.I skrivande stund tillkommer det fler brandbilar och ledningsfordon, totalt är det nu tre styrkor på plats. Hela trapphuset har evakuerats.Branden har tydligen spridit sig, 021medias reporter på plats ser öppna lågor på husets tak och en massiv rökutveckling.

Uppdaterat 21.00
I skrivandets stund är branden på spisen släckt – nu försöker räddningstjänsten få kontroll på den glödbrand som utvecklats i brandens närhet.

Foto: Izabella Sandberg - 021media.se

Uppdaterat 23.00
Branden har spridit sig mellan plan 3 och 4 i taket/golvet enligt inre befälet Björn Svensson. Man arbetar för fullt med skärsläckaren som är ett jätte bra verktyg för att minimera de materiella skadorna i tak och golv. Man behöver inte skära upp stora hål för att komma åt, vatten och släckmedlet pressas som en högtryck genom ett munstycke och strålen skär igenom det mesta. Och som där efter bilder en vattendimma som kyler ner och släcker. Vid traditionell släckning så används massvis med vatten som ger vattenskador, vilket man minimerar med hjälp av skärsläckaren. Branden hade även sprit sig till vinden via ventilationen men kunde bekämpas snabbt.

Vid 22.30-tiden hade man läget under kontroll och kunde då av en av tre styrkor på platsen.

Två familjer har evakuerats och kommer få tillfälligt boende med hjälp av hyresvärden Mimer som har representanter på plats. Totalt rör det sig och sju lägenheter som drabbats, två som är brandskadade och fem som är skadade av brandgaser.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg