2015-11-18: Polisen ökar sin övervakande närvaro i samhället

021media.se/Arkivbild

SVERIGE/VÄSTERÅS

Polisen ökar på onsdagen sin närvaro på strategiska och publika platser samt bistår Säkerhetspolisen i en förundersökning om förberedelse till terroristbrott.

Förundersökningen hanteras av Säkerhetspolisen och alla frågor om den ställs till dem. Säkerhetspolisen har ett mycket nära samarbete och informationsutbyte med polisens nationella operativa avdelning, Noa, i det aktuella ärendet.

Polisens ökade närvaro blir en fortsättning på den ökade vaksamhet och trygghetsskapande verksamhet som genomförs efter terrordåden i Paris. Men den utgår nu även från stödet till Säkerhetspolisen i den pågående förundersökningen.

Man har även anhållit en person i sin frånvaro, som nu eftersöks av polisen. Det är en man i 25-års åldern med irakiskt påbrå och som har kopplingar till Sverige. Poliser i yttre tjänst kommer under kvällen få bild på mannen.

I Västerås handlar det om strategiska platser som t.ex Centralstation.

Man höjer hotbilden från en 3:a till en 4:a på en 5 gradig skala, detta efter att en utpekad terrorist tagit sig in i Sverige.

Polisen uppmanar att man ska leva precis som vanligt, men vara vaksam.

tipsa_polisen

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: