2016-01-10: Erikslunds Shoppingcenter utrymt efter hot

Foto: 021media.se/ARKIVBILD

VÄSTERÅS

Räddningsenheter har larmats till Erikslunds Shoppingcenter efter ett inringt hot vid 13-tiden.

Polisen har spärrat av shoppingcentret och ett större område runt byggnaden och hela byggnaden är utrymd på besökare och personal.

Utrymningen har gått lugnt till. Lokalen kommer nu att genomsökas av polis som finns på plats. Hur många polisenheter som finns på platsen vill man inte tala om. Räddningstjänsten finns på platsen med två stationer och flera ambulanser är också på plats.

Förundersökning inledd gällande förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Brottsrubriceringen kan komma att ändras genom utredningens gång.

Garaget har nu genomsökt och har öppnats upp för de som har sina fordon där.

UPPDATERING 17.45

Erikslunds Shoppingcenter har nu genomsökts och inget misstänkt har anträffats. Avspärrningarna till shoppingcentret har hävts.

Brottsrubriceringen har ändrats till olaga hot mot grupp. Nu fortsätter polisens utredningsarbete med att samla in och bearbeta den information som finns.

Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: