2016-01-11: Minderårig bakom hotet mot Erikslunds Shoppingcenter

021media.se/Arkivbild

VÄSTERÅS

Händelsen om hotet mot Erikslunds Shoppingcenter under söndagen har klarats upp. Polisen har spårat samtalet och lokaliserat vem som ringde in hotet.

Det var strax efter klockan 13 under söndagen den 10 januari som det kom till polisens kännedom att en person hade ringt till Erikslund shoppingcenter och framfört ett hot.

– Vi valde att ta det säkra före det osäkra och utrymde lokalen. Det var en samlad bedömning av den information vi hade vid det specifika tillfället som låg till grund för beslutet, säger Per Ågren lokalpolisområdeschef i Västerås.

Lokalen utrymdes och genomsöktes därefter av polis. Inget misstänkt anträffades och avspärrningarna hävdes under söndagskvällen.

– Det rör sig om en minderårig person som ringt in och framfört hotet. Personen har sannolikt inte förstått omfattningen och konsekvenserna av detta, säger Per Ågren.

Eftersom det rör sig om en minderårig person kommer Socialtjänsten att kontaktas. Ärendet avslutas därmed hos polisen.

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Iza Sandberg

Följ och Gilla 021media.se:
error