2017-05-27: Polisen om telefonsamtal från utlandet

VÄSTMANLAND

Svara inte på ett utländskt nummer om du inte väntar samtal. Privatpersoner har de senaste dagarna tipsat polisen efter att fått okända samtal, bland annat från ett utlandsnummer som börjar på +252.

Polisens kontaktcenter, PKC, har under fredagskvällen den 26 maj och fram  förmiddagen den 27 maj fått ta emot ett tiotal samtal om att personer blivit uppringda från ett utlandsnummer som de inte känner igen.

Ingen av de som har ringt till polisen har besvarat numret men vill uppmärksamma andra genom att informera polisen. Då ingen har besvarat numret vet polisen inte vad personen som ringer vill men det kan vara ett försök till bedrägeri.

Gemensamt för de som har blivit uppringda den här gången är att det uppringda numret har börjat på +252, +25 är landsnumret för Somalia.

Tänk på det här vid samtal från utlandsnummer:

  • Svara inte på ett utländskt nummer om du inte förväntar dig ett samtal.
  • Om du har ett missat samtal som inleds med ett utlandsnummer bör du inte ringa upp.

Polisen uppmanar till att man inte ringer upp det nummer som börjar med +252.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Iza Sandberg

Följ och Gilla 021media.se:
error