2017-11-17: Väpnat rån mot Elgiganten

VÄSTERÅS

Strax efter 18-tiden på fredagskvällen blir Elgiganten i Västerås utsatt för ett väpnat rån av flera maskerade personer. Flera polispatruller söker efter rånarna som har lämnat platsen i ett fordon. Första samtalet om rånet kom in 18.08, rånarna ska ha tillgripit mobiltelefoner och surfplattor till ett okänt värde. Ingen person skall ha blivit slagen, men är chockade av hoten. enligt vittnen skall rånarna bytt flyktbil vid Riise möbler på Traversgatan i näheten av Bygg Max, bara ett stenkast från platsen för rånet. rånarna skall sedan ha lämnat i riktning mot Surahammarsleden. Den nya flyktbilen skall vara en grå eller silverfärgad. Första flyktbilen som är en silverfärgad Volvo V40 är bärgad och ska genomgå en teknisk undersökning, uppger man från polisens sida.

Angränsande polisdistrikt är kontaktade och på E18 mot Enköping stoppades och kontrollerades trafikanter. Det är okänt i vilken riktning rånarna flytt.

Polisen har gått ut med följande uppgifter under kvällen/natten:

– Det är minst tre personer som har utfört rånet.
– Rånarna har burit med sig minst ett pistolliknande föremål under rånet.
– Ett vittne ser hur rånarna byter bil vid en möbelbutik på Traversgatan i Västerås.
– Ingen har gripits för rånet.

I nuläget lämnar polisen inga övriga uppgifter i ärendet.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Iza Sandberg