2018-03-16: Två fall av stöld av datorer från elever

VÄSTERÅS

Händelsen inträffade vid 14.40-tiden på en skola på Vallby. Tjuvarna som inte tillhörde skolan ryckte en varsin dator ur händerna på två av eleverna på skolan. Det uppstod handgemäng och den ena av de drabbade eleverna lyckades ta tillbaka sin dator, medan tjuvarna fick med sig den andra när de sprang från platsen. I samband med stölden blev flera elever hotade och brottsrubriceringen övergrepp i rättssak lades till i anmälan.

Ingen av tjuvarna har hittats.


Den andra händelsen inträffade vid 15.50-tiden inne i en skola i centrum. En av eleverna befann sig i en korridor utanför klassrummet, när två personer kom fram och den ene slet datorn ur händerna på eleven. Tjuvarna sprang iväg med datorerna och eleven följde efter. Men efter en längre språngmarsch försvann tjuvarna ur sikte.

När polis kom till platsen för att ta upp anmälan kom det fram att ytterligare en elev hade blivit utsatt för stöld på samma sätt, men lyckat ta tillbaka sin dator. Det är oklart om tjuvarna även var inblandade i stölden av datorer i skolan på Vallby timmen tidigare.

Ingen av tjuvarna har hittats.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg