2018-04-06: Operation Lynx verkade i Västerås

VÄSTERÅS

Mellan 4 och 5 april har operation Lynx verkat med kraft i Västerås och det har genomförts flera viktiga åtgärder i pågående utredningar med grova brott. Dessutom har nya brottsmisstankar uppstått och polisen har inom ramen för insatsen bland annat arbetat mot narkotikabrott, vapenbrott, häleri och penningtvätt.

Insatserna ingår i operation Lynx som är en långsiktig satsning mot grov brottslighet och kriminella nätverk. Både regionala och lokala resurser har under dagen samarbetat för att genomföra insatserna, vilket har genererat en kraftig offensiv mot individer som misstänks för grova brott. Inom ramen för operation Lynx har polisen under 2 dagar bland annat jobbat mot vapenbrott, narkotikabrott och penningtvätt. Flera husrannsakningar har genomförts av regionala insatsstyrkan på flera platser runt om i Västerås varav en i stadsdelen Haga och en på Bjurhovda.

– Viktiga åtgärder i flera pågående utredningar med grova brott har genomförts. Vi har tagit flera beslag av vapen och upptäckt nya brott i samband med insatserna. Satsningen mot de kriminella nätverken är synnerlig viktig och vi är nöjda med resultatet från dagens arbete, säger Jale Poljarevius som är kommenderingschef i operation Lynx.

Nu pågår ett intensivt utredningsarbete med tekniska undersökningar, fortsatta förhör och genomgång av insamlat material för att säkra bevis.

Preliminärt resultat 4-5 april

Frihetsberövade
1 anhållen
4 efterlysta som tagits in för förhör

Upptäcka brott
1 vapenbrott
5 narkotikabrott
1 häleri
1 penningtvätt

Beslag
Bland annat vapen, ammunition, cannabis, kokain, tobak och ecstasy.

Polisen lämnar i nuläget ingen ytterligare information om insatsen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg