2018-06-04: Stor skogsbrand i Rörbo

SKULTUNA/SALA

Klockan 15.21 larmades polis och räddningstjänst till Rörbo i Sala med anledning av en kraftig skogsbrand. Polisen och räddningstjänsten arbetar fortfarande med branden som inte är under kontroll. Branden sprider sig i sydöstlig riktning mot Vånkarbo och Månsbo och i nuläget jobbar polisen och räddningstjänsten med att bekämpa branden, evakuera människor och skapa sig en bild av brandens omfattning.
Länsväg 685 som går från Ramnäs upp mot Rörbo kommer spärras av med anledning av branden. Polisen uppmanar människor att inte ge sig ut i brandområdet och tänka på sin egen säkerhet, även om platserna inte är avspärrade eller evakuerade.

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av den kraftiga skogsbranden.

Uppdaterad 17.56: Polisen har evakuerat människor som har befunnit sig i Rörbo och håller i nuläget på att evakuera Vånkarbo och Månsbo.

Uppdaterad 18.07: Länsväg 685 är avspärrad från Klämsbo i riktning mot Rörbo.

Uppdaterad 18.39: Polisen har för stunden evakuerat de platser som behövs. Framkomligheten i området är begränsad då flera mindre vägar har spärrats av. Det finns inga uppgifter om att branden är under kontroll även om släckningsarbetet har gett god effekt på vissa områden. Polisen uppmanar fortfarande människor att inte ge sig ut i brandområdet och tänka på sin egen säkerhet, även om platserna inte är avspärrade eller evakuerade.

Uppdaterad 19.18: Polisen har evakuerat Rörbo och Vånkarbo och spärrat av mindre vägar i närområdet, i nuläget planerar polisen inte att evakuera några fler områden men det kan komma att ändras. Månkarbo är inte evakuerat. Branden är inte under kontroll och brandområdet är cirka 2 x 2,5 km stort. Försvarsmakten bistår med en helikopter i räddningsarbetet. Polisen håller på att upprätta en uppsamlingsplats för de evakuerade, mer information kommer.

Texten uppdateras.

Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: