2019-03-24: Dagen efter dubbelfinalen

SKULTUNA

Dagen efter finalerna.
Reflexioner på dam och herrfinalen, och Uppsala polisens agerande.

Damerna gör något historiskt och vinner sitt första sm-guld. Sara Carlström gör det hon ska, står i vägen för Skutskär. Tjejerna gör en beundransvärd insats på ordinarie matchtid och i förlängningen, grymt trötta och slutkörda går dom in i straffläggningen och gör det dom ska.

Herrarna går ut med 100% från minut 1. Dessvärre är Villa stråt vassare och får in 2 snabba mål. VSK kommer igen för att sedan tappa det totalt. En tung förlust med 8-4. Men som alltid, vi kommer igen och då ännu starkare.

Dock gjorde VSK som förening en historisk bedrift att spela både dam och herr final. Föreningen i sig tog sitt 21 SM-guld.

Arrangemanget i sig, damfinalen helt okej, så som en final ska vara.

Herrfinalen, katastrofalt fiasko. Trodde att Uppsala hade finalrutin, men visade sig att så va inte fallet. Matchstart 18.00, vi vår på plats 17.30 och kön till entrén ringlade flera hundra meter. I 40 minuter köade vi innan vi var inne, vi var 5-600 tillresta västeråsare som missade 10 minuter av starten.

Och sen ska vi inte prata om Uppsalapolisen stenhårda bevakning av oss Västerås supportrar, polisen lever efter gamla premisser då vi en gång i tiden var stökiga.

Allt började med en högtalare som stod i vägen för supportrar på långsidan och som slutade med att oskyldiga supportrar fick pepparspray sprayade på sig. Efter slutsignalen så koncentrerade sig kravallutrustad polis enbart på oss västeråsare. Så jävla dåligt agerat av Uppsalapolisen, börja använda dialog i stället för att utöva maktmissbruk.

En stor eloge till Västerås Supporterpolis som fanns på plats som , som vanligt bygger upp ett lugn med oss supportrar. Något som Uppsala polisen borde ta lärdom utav.

Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: