2019-08-06: Man skottskadad på Bjurhovda

VÄSTERÅS

Klockan 15:45 inkom larm om skottlossning på Bjurhovda i Västerås. Vittnen har då hört skott som avlossats och sett en man beväpnad med pistol som lämnat platsen i en bil.

Platsen för skjutningen är högst troligt på Benvägen i höjd med Bjurhovda centrum och polisens tekniker är på plats för att säkra eventuella spår.

Strax efter det första larmet inkom en skottskadad man i 20-årsåldern på sjukhuset i Västerås. Mannen, som blev skadad på underkroppen i samband med händelsen, är talbar och inte livshotande skadad.

Polisen har under eftermiddagen använt sig av en mängd resurser för att förhöra vittnen, säkra spår och leta efter den eller de som utfört gärningen. Bland annat har hundpatrull och helikopter varit på plats för att hjälpa till i arbetet.

Brottsrubriceringen i ärendet har ändrats till synnerligen grov misshandel.

Polisens bild av händelsen är ännu inte helt klarlagd och det pågår ett intensivt arbete med att säkra uppgifter till utredningen, detta för att klargöra händelseförloppet. I nuläget kan därför ingen ytterligare information om händelsen lämnas ut.
Tips och iakttagelser om händelsen lämnas via 114 14 eller via polisen.se.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: