2019-08-07: Man svårt skadad efter ny skottlossning i Västerås

VÄSTERÅS

Klockan 02.37 larmades polisen till Kuskgatan i Västerås med anledning av att en man skjutits. Mannen sköts utomhus utanför en bostad av en maskerad person. I bostaden befann sig flera andra personer. Efter skjutningen försvann den maskerade personen till fots i riktning mot Köpingsvägen. Polisen var på plats inom några minuter men ingen person har gripits för brottet.

Under natten har polisen använt sig av en mängd resurser för att förhöra vittnen, säkra spår och söka efter personen som utförde skjutningen. Bland annat har polisens hundenhet använts i arbetet.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning som kommer att genomföras under dagen.

Mannen som blev skjuten transporterades med ambulans till sjukhus. Han har skador på över- och underkropp och vårdas med allvarliga skador. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Polisen utreder om nattens händelse har någon koppling till tidigare händelser, bland annat skjutningen som skedde dagen innan på eftermiddagen, men det är i nuläget för tidigt och säga om så är fallet.

Polisens bild av händelsen är ännu inte helt klarlagd och det pågår ett intensivt arbete med att säkra uppgifter till utredningen. I nuläget kan därför ingen ytterligare information om händelsen lämnas ut.

Tips och iakttagelser om händelsen lämnas via 114 14 eller via polisen.se.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg

Följ och Gilla 021media.se: