2020-01-26: Man skjuten på Skiljebo efter skottlossning

VÄSTERÅS

Polisen fick in ett larm vid 19.45-tiden om skottlossning och att en person var skadad på Säbygatan i stadsdelen Skiljebo i östra Västerås.

När polis kom till platsen anträffades en man skadad.

Mannen var vid medvetande när ambulans förde honom till sjukhus. Enligt Västmanlands sjukhus ska mannen inte ha livshotande skador.

Det finns uppgifter som inkom till polisen att man har sett ett antal personer vid brottsplatsen innan skjutningen.

Så snart det kan ske ska målsägaren höras om händelsen. Det finns ingen gärningsman gripen. Det ska finnas vittnesuppgifter om att det vart ett flertalet personer på platsen när skjutningen ägde rum. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Polisen söker efter gärningspersoner i området och har spärrat av brottsplatsen. Polisens tekniker undersöker brottsplatsen under kvällen.

Tips och iakttagelser om händelsen på Säbygatan kan lämnas till polisen på telefon 114 14 och 112 om det är färska iakttagelser.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg