2022-04-02: Flera kyrkor nedklottrade i länet

VÄSTMANLAND

Under natten till lördagen har man på flera platser i länet upptäckt under förmiddagen att någon eller några har klottrat på flera kyrkor i länet. Skultuna, Haraker, Romfartuna, Lundby samt Kila kyrka utanför Sala har klottrats med upp och nervända kors, hakors och bilder på manliga könsorganet.

Nu ska Svenska kyrkan göra en genomgång av samtliga kyrkor för att se om det är fler kyrkor som klottrats ner.

Det finns ingen känd hotbild mot Svenska kyrkan Västerås. Just nu görs en genomgång av läget i resterande 20-talet kyrkor och flertalet har inte drabbats. Sanering kommer påbörjas snarast möjligt.

– Vi ser i nuläget inga kopplingar till tidigare skadegörelser från 2014 och 2020 och vi kommer samarbeta med polisen i frågan.

– Vi är självklart både ledsna och bedrövade över det inträffade. För oss är det nu viktigt att fortsätta hålla våra kyrkor öppna enligt ordinarie öppettider och vi välkomnar dig som vill besöka oss, säger domprost Daniel Eklund i ett pressmeddelande som Svenska Kyrkan kommunicerat ut via sin hemsida.

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg