2012-06-06 Polisen erbjuder säkerhetskontroll av studentflaken

Polisen erbjuder säkerhetskontroll av studentflaken. Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

Foto: Andréas Sandberg - 021media.se/ARKIVBILD

Den 8 juni är det studentkortege genom Västerås city. För att få delta i kortegen ska studentflaken uppfylla vissa krav. Klockan 08-10.30 finns Polisen vid grusplanen söder om Bombardier arena och erbjuder alla en gratis säkerhetskontroll av flaken.

– För många ungdomar är studenten den största dagen i deras liv. Det vore väldigt olyckligt om någon skulle skada sig i samband med studentkortegen. Därför är det viktigt att studentflaken uppfyller de krav som gäller, säger Jörgen Bergfasth, chef vid Trafikpolisen i Västmanland.

Bland annat bör höjden på skyddsräckena vara minst 110 centimeter, säten eller bänkar ska sitta fast och utrymme för passagerare får inte ha farliga ojämnheter. I Västerås får den sammanlagda ekipagelängden inte vara mer än 12 meter.

Säkerhetskontroll av studentflak vid Bombardier arena

För att säkerställa att studentflaken uppfyller de regler som gäller erbjuder Polisen alla att göra en säkerhetskontroll av flaken inför avfärden. Klockan 08-10.30, på skolavslutningens förmiddag, finns Polisen på plats vid grusplanen R11 söder om Bombardier arena och alla som ska delta är välkomna dit med sitt fordon. Ingen föranmälan krävs.

– I samband med studentkorteger händer det tyvärr någon olycka i Sverige varje år. Vi vill vara med och bidra till att studentavslutningen blir en så positiv dag som möjligt, säger Jörgen Bergfasth.

Det är föraren som har ansvar för ekipaget och om studentflaket inte uppfyller de krav som gäller får fordonet inte köras i kortegen.

Detta skriver Polisen i Västmanland på sin hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg