2012-06-21 25-åringen häktad för sprängningen

Dagen efter sprängningen vid Blue Moon Bar. Foto: Andréas Sandberg . 021media.se

Den 25-åriga mannen som anhölls den 19 juni misstänkt för sprängningen vid Blue Moon Bar den 17 juni vid 00.10-tiden. Förundersökningsledaren kammaråklagare Lars Hedvall vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm la in om en häktningsframställan gällande på sannolika skäl misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse under morgonen. Häktningsförhandlingen som hölls bakom lyckta dörrar under eftermiddagen där tingsrätten nu har begärt 25-åringen häktad misstänkt för dådet. Tingsrätten tycker dock att utredningen var lite tunn var av 25-åringen inte är häktad för grövre brott.

Åklagarsidan ville även att utredningen skulle beläggas med yppandeförbud, tingsrätten gick med på att vissa delar skulle beläggas med det.

Polisen vill i nuläget inte ge några ytterligare kommentarer i ärendet med hänsyn till pågående utredningsarbete. Och så här säger Åsa Hedin kommunikationschef vid Polismyndigheten i Västmanland via polisens hemsida.

– Vi kommer fortlöpande att informera om händelseutvecklingen i ärendet, men det måste ske med hänsyn till de utredningsåtgärder som genomförs under förundersökningen.

Polisen söker bilder från i lördags

Polisen i Västmanland söker nu i utredningssyfte bilder tagna i lördags kl 22.00-23.30 från restaurang Tabazco i Västerås. Bilderna kan mejlas till tips.vastmanland@polisen.se.

Du kan även höra av dig till 11414.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg