130405 – Polisen vill ha allmänhetens hjälp

Bild saknas | Foto: Andréas Sandberg - 021media.se / ARKIVBILD

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se / ARKIVBILD

Mellan den 1-2 april utsattes ett hundratalet bilar på Bjurhovda i Västerås för skadegörelse. Nu söker Polisen vittnen till händelsen.

Polisen har fått in 12 anmälningar om skadegörelse och stöld från bilar som stod parkerade på Knotavägen i Västerås.

Nu genomförs en analys av anmälningarna. Analysen, tillsammans med andra polisiära åtgärder, kommer att ligga till grund för att kartlägga händelseförloppet samt för att få fram uppslag om vem eller vilka som har begått brotten. Analysen är även en viktig del i arbetet med ta fram åtgärder för att förhindra att ytterligare bilar utsätts för skadegörelse.

– Vi ser allvarligt på händelsen och förstår att det kan skapa oro och frustration hos de som drabbats, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Natten till torsdagen har det även skurits sönder däck på Odensvi i Västerås.

Polisen är intresserad av att allmänheten hör av sig med iakttagelser kring de båda händelserna. Ring Polisen på telefonnummer 114 14.

Alla tips är intresserade, säger man från Polisens sida.

Polisen vädjar om tips gällande en trafikolycka den 30 oktober vid korsningen Norra Skjutbanegatan / Norrleden vid 19-tiden.  ”Vi är i behov av att fler vittnen hör av sig, de som har sett olyckan eller fordonen”, säger Johan Forsberg vid Polismyndigheten i Västmanland

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg