130412 – Hotade polis med hammare och kniv

Polis.jpg

Foto: 021media.se/ARKIVBILD

Polis kallades strax innan midnatt till en fastighet på Enkelstuguvägen i västra delarna i Västerås efter att boende ringt om en granne som förde ett ” herrans liv ”. Anmälaren hade dessutom försökt att prata med den 51-åriga mannen men han hade då uppträtt hotfullt och anmälaren drog sig undan. Det visade sig att mannen dessutom var efterlyst och anhållen i sin frånvaro. Ett beslut togs av åklagare om att gå in och eftersöka mannen eftersom det var klart och tydligt att han befann sig i sin bostad. Mannen vägrade dock att öppna åt polis, varför en låssmed kallades ut till adressen. När dörren väl gick att öppna gjorde mannen utfall mot poliserna med kniv och hammare. Polisens fick ta till pepparspray och den 51-åriga mannen kunde gripas.

Förutom att han är anhållen sedan tidigare är han nu också misstänkt för försök till grov misshandel. Ingen person kom till skada.

Efter förhör och kontakt med åklagare, är  den 51-åriga mannen fortsatt anhållen och i förvar hos polisen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg