2016-07-31: Radhusbrand i Skultuna

SKULTUNA

Polis och räddningstjänst kallades till Gäddströmsvägen i Skultuna vid 05.40-tiden på söndagsmorgonen, där det brann kraftigt på 2 stycken altaner i en radhuslänga. Elden spred sig snabbt till boendedelarna. Det finns totalt 4 stycken lägenheter i radhuslängan och det var stor risk för spridning till hela längan. Inga personer ska ha skadats men dessvärre har en katt brunnit inne uppger räddningstjänstens räddningsledare Fredrik Eriksson för 021media.se. Resurser från flera brandstationer fanns på platsen under några timmar.

– Det finns resurser kvar på platsen som håller på med eftersläckningen. Två av de fyra lägenheterna är helt eller delvis drabbade, de två andra är förmodligen rök och fuktskadade uppger räddningsledaren.

Människor i området är skärrade av det som hänt i den lilla idyllen, folk gråter. En av de drabbade familjerna hade precis flyttat in. Det är folks liv som försvunnit säger en person till 021media.se på platsen som vill vara anonym. Helt sinnessjuk säger en annan.

Då det inte finns någon naturlig orsak till varför branden har uppstått, så har man upprättat en anmälan om mordbrand. Platsen är avspärrad och det kommer att genomföras en teknisk undersökning av brandplatsen så snart det svalnat så man kan beträda platsen. Väktare kommer finnas på platsen. Ingen misstänkt gärningsman finns i nuläget.

Man har upprättat ett kriscentrum i parken intill, dit de drabbade kan vända sig. Även fastighetsägaren Mimer har haft en representant på platsen. De drabbade har fått evakuerats till tillfälliga boenden så som på hotellet intill och hos släkt/vänner och bekanta.

Redaktionen för 021media.se ligger bara ett stenkast från brandplatsen, som är på granngården.

Folk har i Facebookgrupper gått ut med att kunna bistå med hjälp till de drabbade familjerna.

Vet du något om händelsen, eller har du sett något?
Kontakta Polisen på 114 14 med det du vet.

Tips Polisen på 11414

 

FOTO: Andréas Sandberg - 021media.se

Press_logo

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg