2016-09-01: Mordmisstänkta i förhör under dagen

VÄSTERÅS

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-åriga pojkvän som greps vid  på ett hotell i Trondheim i tisdags vid 18.30-tiden på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på en 68-årig man och en 63-årig kvinna i en sommarstuga utanför Arboga den 3 augusti.

De båda greps och anhölls redan den 16 augusti då skäligen misstänkta för brottet, som är den lägre graden av misstanke, men då fanns det inte tillräckligt starka bevis mot paret för en häktning. Men nu har det framkommit nya bevis som styrker misstankarna mot paret och de båda anhölls i sin frånvaro och man utfärdade en nordisk arresteringsorder.

Paret greps av norsk polis på ett hotell i Trondheim helt odramatiskt. Vid gripandet fanns det även två minderåriga barn, vilka omhändertogs av myndigheterna. Det misstänkta paret fördes till Storlien där ett första 24:8 förhör hölls och åklagaren beslutade om att anhållan skulle kvarstå.

Efter förhöret transporterades paret med bil till polishuset i Västerås där dom anlände vid 20.30-tiden på onsdagen. Idag under torsdagen kommer paret att pressas under förhör, åklagaren och polis tror det kommer hållas långa förhör med de båda i separata rum, detta för att spela ut dem mot varandra så att ett eventuellt erkännande skall komma fram.

Åklagaren har tills på lördag klockan 12 då en häktningsframställan skall vara inlämnad till tingsrätten.

De båda misstänkta nekar till brott, enligt deras advokater.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg