2017-05-05: Två skadade i trafikolycka på rv66

SURAHAMMAR

Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till riksväg 66 i höjd med Surahammar efter att två personbilar och en lastbil kolliderat.

En personbil, en Audi, har kommit körande längs riksväg 66 i sydlig riktning.

I samband med att denna närmar sig andra infarten mot Surahammar (vid OKQ8-macken) har en lätt lastbil för avsikt att köra ut från samma infart, men gör då ett tecken till Audin som kör söderut att dra ner på hastigheten.

Detta uppfattar en tredje bilist (i en Opel som kommer söderifrån och har för avsikt att svänga vänster in mot Surahammar) som ett tecken att det är fritt fram. Olyckan är därefter ett faktum – Audin och Opeln frontalkrockar, och lastbilen repas dessutom lätt i kollisionen.

Föraren i Audin, en 26-årig man, skadades allvarligt men ej livshotande. Passageraren i samma bil, även där en 26-årig man, skadades lindrigt.

Föraren i Opeln, en 36-årig man, skadades allvarligt men ej livshotande.

Samtliga lastades i ambulans och fördes till akuten i Västerås.

Föraren av den lätta lastbilen, en 49-årig man, klarade sig oskadd i olyckan.

En anmälan är upprättad i ärendet. Ingen person är i nuläget delgiven misstanke om brott.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg