2017-08-05: Mordet i Surahammar

SURAHAMMAR

Åklagare har anhållit och häktat en person i 30-års åldern misstänkt för mord i Surahammar den 1 augusti.

Den man i 60-års åldern som tidigare var anhållen har släppts på fri fot. Misstankarna mot honom har försvagats, och det saknas därför skäl att ha honom anhållen. Utredningen fortsätter i hög takt och jobbar fortsatt vidare med flera spår.

Den nyligen häktade mannen är i 30-års åldern och är häktad som skäligen misstänkt för mord. Mannen kunde anhållas sedan utredningen följt upp flera av de spår som kommit in. Mannen greps under förmiddagen på torsdagen i Västmanland och han är också hemmahörande i länet. Häktnings förhandlingen hölls under lördagen och rätten beslutade att mannen skulle häktas för skäligen misstänkt för mord, alltså den grövre graden av misstanke. Man har även genomfört en husrannsakan i den 30-åriga mannens bostad.

Även om en person är frihetsberövad i utredningen fortsätter den jobba brett och följa upp flera andra spår. Det återstår många utredningsåtgärder.

Just nu är utredningen i ett känsligt läge och polisen är förtegna om mer information.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg