Nu drar Musikhjälpen igång i Västerås

VÄSTERÅS

Idag klockan 21.00 går de tre programledarna Artisten Miriam Bryant, komikern Daniel Hallberg och programledaren Farah Abadi in i buren på kärlekstorget som är beläget på Stora torget i centrala Västerås.

021media.se är givetvis med och drar sitt strå till stacken, genom att ha sin egna digitala insamlingsbössa. Bössan kommer vara aktiv from idag 9 december t.om 31 december.

Målet är att samla in 1000 kronor.

Till bössan

Banner för 021media.se bössa för Musikhjälpen 2019Årets tema är Sex är inte ett vapen.

Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman – medan många förövare går ostraffade.

Sexuellt våld i krig och konflikt kan se ut på flera olika sätt. Väpnade grupper kan utföra våldtäkter på öppen gata eller attackera barn på väg till skolan som strategi för att sprida skräck, hämnas och tvinga människor på flykt. Extremistgrupper kidnappar människor och håller dem som sexslavar för att locka till sig unga män eller tjäna pengar genom slavhandel.

Men sexuellt våld behöver inte vara beordrat och förövarna är inte bara soldater eller väpnade grupper. I samhällen där våld normaliseras och laglöshet breder ut sig ökar sexuellt våld även bland lokalbefolkning, biståndsarbetare och fredsbevarande soldater. Det finns bakom stängda dörrar i hemmet, i den smala gränden på väg till skolan eller i osäkra utrymmen i flyktingläger.

Mer om årets tema kan du läsa om på Musikhjälpens hemsida

021media.se stödjer Musikhjälpen 2019

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg