130208 – Rekordstort narkotikabeslag av Polisen i Västmanland

Foto: 021media.se / ARKIVBILD

Foto: 021media.se / ARKIVBILD

Fem personer sitter häktade efter att Polisen i Västmanland beslagtagit 50 kilo amfetamin och 125 kilo hasch, vilket är det största beslaget av narkotika som Polisen i Västmanland någonsin gjort. Narkotikans värde på gatan beräknas vara cirka 60 miljoner.

Det var den 11 december som Polisen gjorde narkotikabeslaget i Stockholmsområdet och samtidigt greps två personer, en 40-årig och 42-årig man, som nu sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Ytterligare fyra män, 49 år, 43 år, 50 år och 54 år, har gripits i ärendet. En av männen, som misstänks för försök till grovt narkotikabrott, har släpps, men misstankarna mot honom kvarstår. Övriga är misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

En av männen är dömd för narkotikabrott tidigare, övriga är okända för Polisen för den här typen av brottslighet. Fem av männen är hemmahörande i Stockholmsområdet och en i Västmanland.

– Vi är naturligtvis glada över beslaget. Det är också glädjande att vi har lyckats stoppa narkotikan så pass tidigt i distributionsledet, annars hade det troligtvis inte bara nått Västmanland, utan även andra delar av Sverige, säger Per Envall vid Grova brottssektionen vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Detta skriver man i ett pressmeddelande på polisens hemsida.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg