131101 – Boende evakuerade efter brand i pizzeria

Räddningsenheter larmades vid 03.10-tiden till Västeråsvägen i Skultuna om brand i en pizzeria.

Brandkår och polis är på platsen och det har konstaterats att husets nedervåning, det vill säga restaurangen är rökfylld. Boende i lägenheterna på de två våningarna ovanför är evakuerade. Inga uppgifter finns i nuläget om att någon skall ha blivit skadad.

Kl 03:40 rapporterade Brandkåren att branden var släckt. Endast Pizzerians restaurang på nedervåningen eldhärjades. Lägenheterna i de båda våningsplanen ovanför hade dock fått rökskador.

Uppgifter som framkommit tyder på att branden kan vara anlagd. Brandplatsen har spärrats av för teknisk undersökning. Ingen misstänkt finns för närvarande.

UPPDATERING

Branden i restaurangdelen har åter flammat upp (inget nytt brott) vid 06:30-tiden. Räddningstjänsten är på plats – branden är nu släckt.

UPPDATERING kl. 13.11

Branden är nu helt släckt av räddningstjänsten och polisens brottsplatstekniker har gjort en första bedömning av brottsplatsen. Polisens avspärrningar är nu minskade och rör endast restaurangdelen, där en teknisk undersökning kommer genomföras i sin helhet på måndag morgon.

Uppdaterat: 16.10

Foto: Andréas Sandberg – 021media.se || Läsarbild: Peter Krooks

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg