2016-12-12: Bussar beskjutna i Västerås

VÄSTERÅS

2 st VL-bussar utsattes för någon form av beskjutning, under sena måndagskvällen. Den första bussen hade precis passerat Dingtuna, på väg västerut då den utsattes för beskjutningen, Busschauffören observerade 3 st yngre män vid platsen. Det finns 3 st mindre hål i rutorna på bussen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Kl 21:56 larmade ytterligare en busschaufför om beskjutning. Denna gång på Erikslund. Även denna gång träffades bussen av 3 st föremål och rutor krossades. En av träffarna var ganska nära chauffören, varför en anmälan om försök till grov misshandel, samt skadegörelse upprättades.

Troligtvis har någon form av luftvapen använts. Bussarna kommer att genomgå teknisk undersökning under tisdagen. Ingen person skadades fysiskt vid händelserna.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg