2017-09-17: Sju personer gripna för mordförsök i centrala Västerås

VÄSTERÅS

En man i 30-årsåldern blev under lördagskvällen attackerad med ett tillhygge i en lägenhet på Kopparbergsvägen. När polis kom till platsen så fann man den 30-åriga mannen i trapphuset. På plats kunde man gripa sju medelålders män som på olika sätt bedömdes vara inblandade i brottet.

Målsägaren fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador, dock inte livshotande. det är oklart varför den 30-åriga mannen attackerats. Två lägenheter i fastigheten har spärrats av för teknisk undersökning.

De gripna männen kommer under morgonen att förhöras och delges misstanke gällande försök till mord.

UPPDATERING KL. 12.10

Efter förhör och åklagarkontakt, beslöt jouråklagaren att 4 anhålla av männen misstänkta för mordförsök. Polisen vill inte gå ut med vilken typ av våld eller vilken typ av tillhygge som används mot den 30-åriga mannen. Resterande personer på platsen kommer att förhöras under söndagen.

UPPDATERING KL. 16.15

Efter ytterligare förhör under förmiddagen så har de tre andra personerna även dom blivit anhållna av åklagare misstänkta för mordförsök. så nu är samtliga sju personerna anhållna. Den tekniska undersökningen är klar i båda lägenheterna och trapphuset. Så nu fortlöper utredningen. I övrigt är polisen väldigt förtegen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg