2017-10-28: Skottlossning mot polismans bostad

VÄSTERÅS

Kl 03:20 utsattes en bostad på Hagaberg i Västerås för skottlossning med ett större antal skott, av grövre kaliber. Bostaden tillhör en polis av högre grad, och i huset låg polisen med familj och sov. Ingen skadades av skottlossningen. Personerna i bostaden tas nu om hand på skyddad plats.

Polisen finns på plats och ett större område i villakvarteret kring den aktuella bostaden är avspärrat. Teknisk undersökning utförs på platsen och man säkrar spår. Polisen har inte gått ut med någon generell varning i området.

Rubriceringen är mordförsök.

Det inträffade betecknas som en särskild händelse av polismyndigheten som har gått upp i stabsläge. Stabsläge är ett läge av förhöjd beredskap där ledning eller nyckelfunktioner samlas och utvärderar information, beredda att snabbt sätta igång verksamhet. Begreppet används bland annat inom polisen, SÄPO, sjukvården och kommuner.

Det inträffade är synnerligen allvarligt.

Natten mot lördag skedde ett attentat mot en bostad i Västerås. Bostaden tillhör en polis och flera skott avlossades. Det inträffade är synnerligen allvarligt.

Natten mot lördag skedde ett attentat mot en bostad i Västerås. Bostaden tillhör en polis och flera skott avlossades. Det inträffade är synnerligen allvarligt.

”– Att en polis och hans familj utsätts för ett attentat i sitt eget hem är helt oacceptabelt. Polisen och hans familj får nu allt stöd och skydd som behövs. Vi har satt in alla tillgängliga resurser vi har för att hitta de skyldiga. Det är mycket allvarligt med det ökade antal skjutningar vi har i samhället, det är inte längre enbart ett storstadsproblem säger regionpolischef Carin Götblad.”

”– Det här är ett förkastligt angrepp mot hela samhället. Det är fega personer som genom anhöriga försöker komma åt de som kämpar för andras trygghet och säkerhet. Det finns bara ett sätt att bemöta den här typen av grovt våld och det är med ännu mer kraft. Jag kommer att se till att region Mitt har alla resurser de behöver för att gripa och lagföra de skyldiga. Jag har även informerat riksåklagaren nu på morgonen och vi är överens om att hela rättskedjan har ett stort ansvar här och att denna typ av brottslighet måste ges högsta prioritet, säger rikspolischef Dan Eliasson.”

Källa: Polisen

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg