2019-04-09: Folkets Marsch och hemmapremiär i Superettan

VÄSTERÅS

Idag tisdag var det då dags för Folkets marsch i samband med VSK Fotbolls hemmapremiär mot IK Brage i Superettan. Samling skedde på Stora Torget i Västerås, hängivna supportrar, barn, ungdomar, ungdomslag, ledare, unga som gamla. hundratals grönvita flaggor delades ut till dem som ville ha. I spetsen gick initiativtagaren Anders Tengström med megafonen i högsta hugg, banderollen bars fram av ungdomar i VSK fotboll följt av flera hundra personer som eskorterades av poliser Vasagatan fram till Solid Park Arena. Ramsorna duggade tätt i det grönvita havet av flaggorna.

Marschen har gått lugnt till utan några incidenter.

Polisen kommer vara på plats före, under och efter matchen för att värna om ett tryggt evenemang med positiv stämning utan våld och ordningsstörningar.

– Vi hoppas på god stämning och supportrar som stöttar sina lag med mycket sång. Vi ser ingen större risk med just den här matchen men finns på plats för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås, säger David Godoy som är supporterpolis i Västmanland.

Pyrotekniska artiklar har tidigare förekommit inne på arenan och inför matchen vill polisen understryka att det inte är tillåtet och att den typen av ordningsstörning kommer att rapporteras.

– Det finns en brandrisk när exempelvis en bengal tänds och främst den yngre publiken kan uppleva ett obehag av pyroteknik inne på arenan, avslutar David Godoy.

 


Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg