Föräldrar: Lär era barn om Grooming

SVERIGE

!!! DELA GÄRNA !!!

När skolans brandlarm tjuter, så vet alla barn hur de ska bete sig. Barnen tränas till leda på att rada upp sig på skolgården när brandsignalen tjuter.

För de flesta av oss så är det logiskt att barnen kan simma när dom för första gången packar badväskan och cyklar till badet på egen hand.

Att sätta en telefon i handen på sitt barn är att låta dem vistas i en miljö där pedoraptorerna trängs för barnens uppmärksamhet, därmed måste vi bli minst lika bra på att drilla dem i hur de ska agera vid grooming som vid brand eller bad.

På Wordfeud, Roblox, Kik, Snapchat, Instgram mfl. socialamedier går det 13 pedofiler på ett dussin, och dom drar sig inte för att ställa väldigt intima frågor.

Grooming är alltså ingenting som drabbar vissa barn ibland, därför måste man vara beredd, och lära barnen att komma till oss och berätta, ge barnet beröm och anmäla varje gång så att polisen får ett perspektiv på hur vanligt det är med grooming.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg