Försvarsmaktens julgransflygning över Västerås

VÄSTERÅS

Flygvapnet med förband från norr till söder kommer att genomföra traditionsenlig formationsflygning – julgransflygning – över delar av Sverige i december.

Att öva för att upprätthålla vår förmåga är en viktig del.Formationsflygning – julgransflygning – är en bra övning för stridsflygdivisionerna att planera och genomföra flygning i större formation under en längre tid.
Det är också ett sätt för flygvapnet att visa närvaro, som en garant för medborgarnas säkerhet mot yttre hot, på platser som Försvarsmakten kanske inte syns så ofta.

Skaraborgs flygflottilj (F 7) genomför julgransflygningen över Västerås med Hercules plan, eller Lockheed Martin C-130 som de officiellt heter, men inte i formation som en julgran utan som en julkula meddelar Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Tisdag 15 december, klockan 13.20 sveper planen in över staden.
Försvarsmakten skriver också att vid ”otjänligt väder” kan flygningen komma att ställas in.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg