2022-02-07: Rån på skola

VÄSTERÅS

Polisen utreder ett rån på en skola.

Polis beordrades till Rudbeckianska Gymnasiet i centrala Västerås med anledning av att ett rån. Flera gärningspersoner ska ha tvingat till sig ett 20-talet datorer genom knivhot från elever i en lektions sal och sedan lämnat platsen. Det förekommer även uppgifter att lärare på skolan skall ha jagat gärningspersonerna.

Polisen genomför nu en rad olika utredningsåtgärder på plats och söker även efter gärningspersonerna. Polisen håller på att skapa sig en bild av vad som hänt och kan i nuläget inte lämna ut mer information.

Polisen ber om allmänhetens hjälp

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med rånet vid Rudbeckianska gymnasiet. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg