2022-02-07: Sammanfattning av rånet på skolan

VÄSTERÅS

Två gärningspersoner har tagit sig in på gymnasieskolan och tagit sig in i ett klassrum under lektionstid och med hot med en kniv tvingat till sig flera datorer. Händelsen inträffade vid 13.30-tiden på måndagen.

Gärningspersonerna ska sedan ha flytt från skolan. I höjd med domkyrkan ska de ha försökt att tvinga till sig en personbil från en privatperson. I samband med detta ska två andra privatpersoner försökt att avbryta handlingen. En av privatpersonerna, en man i 40-årsåldern, sprang efter gärningspersonerna, men blev misshandlad av en av gärningspersonerna. Misshandeln skedde vid en av hissarna inne i köpcentret Kvarteret Igor i centrala Västerås

Ingen person är frihetsberövad.

En förundersökning gällande rån, grovt försökt till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel är inledd.

Polisen söker iakttagelser i ärendet. Så har du sett något, eller vet du något?

Tveka inte att höra av dig till polisen på 114 14. Det du kanske anser inte är något viktigt, kan vara det som gör att gärningsmännen kan gripas och lagföras för brotten.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg