2023-05-17: Nya bedrägeri försök

SVERIGE

Var vaksam på om du eller någon du känner får ett mejl som ser ut att komma från Försäkringskassan och innehåller information om att du ska få pengar genom något bidrag.

Just nu skickas det ut mejl som ser ut att komma från Försäkringskassan angående utbetalning av olika bidrag. Mejlet innehåller förutom information om hur mycket pengar mottagaren kommer få i bidrag, även en QR-kod med uppmaning om att skanna den, men även en sifferkombination som påstås vara ett engångslösenord.

Försäkringskassan uppmanar alla som får detta mejl att aldrig klicka på några länkar eller QR-koder som skickas ut i mejl och att radera mailet, eftersom mejlet inte är skickat från dem utan skickas i bedrägerisyfte.

Var vaksam på om du eller någon du känner får dessa mejl och kontrollera alltid en extra gång med påstående avsändare innan du klickar på några länkar, scannar några QR-koder eller uppmanas att ge ifrån dig information om dig själv.

Ett tips är att alltid titta extra på vem som är avsändaren av ett mejl och redan där göra sig en uppfattning om det känns äkta eller inte.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg