2023-05-01: Bro repareras vid Forsby

VÄSTMANLAND/VÄSTERÅS/SKULTUNA

Trafikverket ska reparera bron över Svartån i Forsby. Det är en omfattande reparation och bron måste därför stängas av för trafik. Man påbörjar arbetet den 8 maj och det beräknas vara klara i december 2023.

Bron över Svartån i Forsby mellan LV 681 och LV 634, mellan Skultuna och Västerås, behöver repareras och delar bytas ut för att bron ska vara trygg och säker för dig som passerar över den. Man kommer att genomföra ett omfattande arbete som påverkar stora delar av konstruktionen.

Delen av bron som går över vattnet, den så kallade överbyggnaden, kommer man att riva. Den kommer att ersättas av en ny överbyggnad. Andra delar av bron kommer att finnas kvar, bland annat brostöden.

Man ska säkra upp brostöden för att öka deras stabilitet. Man ska borra in så kallade stag i dem för att säkra upp dem. På så sätt ökar brostödens stabilitet. När bron är klara kommer bärigheten att öka och den får en förlängd livslängd på 120 år.

Eftersom vi ska riva stora delar av bron kommer ingen trafik att kunna passera över Svartån vid Forsby under tiden man arbetar. Du som trafikant kommer att behöva ta alternativa vägar.

Väg 681, Skultunavägen kommer att kunna trafikeras som vanligt och du kan ta dig över Svartån via Billstabron på Norrleden.

Källa: Traikverket

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg