2023-10-05: Misstänkt föremål på ungdomsboende

VÄSTERÅS

Flera polispatruller beordras vid 11.15-tiden på torsdagen till Gunnilbogatan och ett ungdomsboende på Malmaberg.

På plats påträffas ett misstänkt farligt föremål som kommer att undersökas av nationella bombskyddet som kommer komma till platsen. Boendet är inte utrymt efter den bedömningen polisen har gjort, föremålet kan var ofarligt men man tar inga risker.

Två personer har gripits misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, en brottsmisstanke som är initial. Den kan komma att ändras under dagen.

Texten kommer att uppdateras.

Uppdatering klockan 16:38
Nationella bombskyddet är på plats och undersöker föremålet. Ingen ytterligare information finns just nu.

Uppdatering klockan 20:35
Polisen är nu tillsammans med nationella bombskyddet klara på platsen. Det misstänkta farliga föremålet misstänks i dagsläget vara olika typer av sprängmedel, vilket kommer att analyseras. Enligt vad VLT har publicerat ska det röra sig om kilovis med sprängmedel, enligt deras källa.

De två personerna som initialt greps är numera anhållna. Enligt våra källor ska det röra sig om en man och en kvinna i 18-års åldern och båda har koppling till stödboendet som drivs av Attendo, som är för ungdomar i åldrarna 16-20 år.

Så sent som i onsdags förra veckan greps en 20-årig, skriven på boendet misstänkt för grovt vapenbrott på samma boende. 20-åringen anhölls och senare häktades mannen mot sitt nekande, uppger VLT.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg