2015-08-15: Två misstänkta farliga föremål anträffade i Arboga

Är du på plats, har du sett något eller har du bilder? Skicka det då till oss på 021media.se via SMS till 0702676569 eller via email till tipsa@021media.se
021media.se/ARKIVBILD

Bild: 021media.se/ARKIVBILD

ARBOGA
Efter ett tips till polisen, om två farliga föremål, har polisen spärrat av ett område runt asylboendet Kallstensgården i Arboga där de båda misstänkta för morden på IKEA i Västerås bodde. På platsen hittades två säckar med okänt innehåll. Gamla Örebrovägen har spärrats av i båda riktningarna. Säckarna kommer att undersökas av Polisens bombgrupp, som nyligen anlänt till platsen. Som en säkerhetsåtgärd har polisen utrymt boendet.

Polisen kommer inte att lämna ytterligare information, innan den tekniska undersökningen är genomförd.

Uppdaterad kl 04:40

Polisens bombgrupp har nu undersökt föremålen och de visade sig innehålla brandfarlig vätska. Föremålen är tagna i beslag och en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Polisen fortsätter med de trygghetsskapande åtgärderna mot asylboenden som tidigare beslutats.

Samtliga boenden på Kallstensgården är flyttade till hemlig ort.

tipsa_polis

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg