2016-12-10: 40-åring skjuten på Skallberget

VÄSTERÅS

Larmet inkom till polisen vid 04:20-tiden. Händelsen inträffade på Skallbergsgatan 6 i Västerås och brottsoffret, som är man 40-årsåldern, anträffades skjuten, mannen avled av skadorna senare. I bostaden fanns andra personer och de är fysiskt oskadda.

Gärningsmannen fanns inte kvar på plats när polisen anlände. En förundersökning gällande mord har inletts och utrednings- och spaningsåtgärder pågår för närvarande. Brottsplatsen är avspärrad.

En rad utredningsåtgärder genomförs just nu. Bland annat dörrknackning i området, kartläggning av brottsoffret och den tekniska undersökningen fortgår. Ett stort antal polisresurser arbetar med utredningen och polisen i Västmanland får förstärkning från hela regionen.

Det genomförs också trygghetsskapande åtgärder och ett mobilt poliskontoret finns uppställt på Skallberget.

– Vi förstår att den här händelsen kan skapa oro hos boende i området. I nuläget bedömer polisen dock att det inte finns anledning för medborgarna att känna oro utifrån de uppgifter som hittills framkommit i utredningen. Vi arbetar med full kraft för att klara upp det brott som har begåtts och genomför trygghetsåtgärder i området, säger Per Ågren, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Polisen söker tips och iakttagelser i samband med händelsen. Tips mottages på telefon 114 14.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg