2017-07-30: 22-åring skjuten i centrala Västerås i natt

VÄSTERÅS

Flera polispatruller kallades till Brahegatan i centrala Västerås efter larm om skottlossning. En person skall enligt vittnen ha blivit skjuten, på öppen gata. På plats anträffades flertalet vittnen som förhördes. Ingen målsägare fanns då på plats. Det ska ha avlossas 5-6 skott på platsen, och gärningsmannen ska ha flytt i en bil från platsen.

Strax efter klockan 03.00 inkom en skottskadad 22-årig man till akutmottagningen i Västerås. Hans skador bedöms vid åtta-tiden på lördagsmorgonen som allvarliga, men stabila uppger polisen. Den skjutne mannen hålls nedsövd. 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.

I nuläget är ingen person gripen. Inget vapen har anträffats. Ingen övrig person skadades i samband med händelsen.

Under dagen kommer utredningen fortgå bl.a. genom att man hör vittnen och knackar dörr.

Polisen söker fler vittnen till händelsen, som befann sig i området kring Brahegatan och de centrala delarna av Västerås vid aktuell tidpunkt. Tips och iakttagelser med anledningen av händelsen kan göras till polisen på telefon 114 14.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg