2017-11-03: Polisen behöver fler tips om attentatet i Västerås

VÄSTERÅS

Natten mot lördagen den 28 oktober skedde ett attentat mot en bostad i Västerås. Utredningen pågår för fullt och mycket arbete har utförts sedan brottet skedde.

Bostaden som utsattes för skottlossning tillhör en polis och i huset låg polisen med familj och sov. Lyckligtvis skadades ingen fysiskt av skottlossningen. Rubriceringen är mordförsök.

– Vi är fortfarande intresserad av information från människor som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. Även iakttagelser från Violstigen i Västerås där en bil togs i beslag är av intresse, säger kommissarie Johan Håvedal.

En stor mängd förhör som har hållits initialt utvärderas och nya förhör görs. Nationellt forensiskt centrum, NFC, jobbar med de spår och föremål som har skickats dit.

Polisområde Västmanland biträds nu av region Mitt, andra polisregioner i Sverige samt Nationella operativa avdelningen, NOA.

Polismyndigheten kommer i nuläget inte att lämna ytterligare information om själva utredningen.

Tips och information lämnas till polisen via telefonnummer 114 14.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg