2022-04-23: Person skottskadad vid rånförsök

VÄSTERÅS

Vid 22-tiden larmades polisen om att en man blivit utsatt för ett rånförsök av flera personer. Rånförsöket inträffade i en bostad på Riktningsvägen (Skälby).

I samband med rånet skottskadades mannen som är transporterad till sjukhus för vård, oklart skadeläge.

Flera polispatruller är på plats för att säkra spår och hålla förhör. Vidare pågår ett intensivt arbete med att försöka få tag på personerna som utfört brottet.

Avspärrningar kommer upprättas på och omkring brottsplatsen.

En förundersökning om försök till grovt rån alternativt grov misshandel har inletts.

Ingen har gripits.

Utredningen är i ett tidigt skede och med anledning av detta lämnas i nuläget ingen ytterligare information om händelsen.

Polisen är högst angelägna om att få in information om händelsen. Två personer på mörkare alternativt svarta elcyklar med något större däck ska ha setts lämna platsen efter rånförsöket. Dessa är av särskilt intresse.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via telefon 114 14 eller Tipsa polisen (polisen.se).

Uppdatering 00:27

Polisen arbetar fortsatt med att säkra bevisning och försöka gripa de som utfört brottet. Vidare pågår ett arbete med att sammanställa information och klarlägga händelseförloppet.

Polisen kommer i nuläget inte lämna fler uppgifter om ärendet.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg