2023-07-07: Summer Meet och Hälla Burnout

VÄSTERÅS

Då var det dags igen för höjdpunkten för alla bil entusiaster, Västerås Summer Meet. I år utan organiserad cruising, det efter att ingen ansökt om det i år. Det till mångas besvikelse, eftersom det är halva grejen med Summer Meet. Och Kommunen som begärt att ex antal gator skall stängas av, bl.a stora delar av den cruising sträckan som merparten av alla åskådare befinner sig för att titta på alla fina jänkiebilar.

Det har vart stora diskussioner på sociala medier gällande detta, där många besökare och även västeråsare skrivit av sig med sina åsikter. Kommer detta fortsätta så kommer Summer Meet dö ut, är jag rädd för. Det har florerat ryckten att Polisen själva har på eget bevåg stängt av gatorna, och även att Västerås Stad begärt det och att Polisen fått i uppdrag att verkställa avstängningarna. Vad som är sant är det nog ingen som vet, förutom den/de som begärt att gatorna skall stänga av.

Trafikavspärrningarna gäller från torsdag 6 juli till och med lördag 8 juli och kommer att pågå mellan klockan 16.00 till och med klockan 02.00 under samtliga dagar.

Polisens avspärrningar under Summer Meet 2023

Polisens avspärrningar under Summer Meet 2023. Källa: polisen.se

Polisen hade rustat sig inför denna helg, många poliser i tjänst. Till sin hjälp fanns både helikopter och drönare.

Ute på Hällas shoppingområde råder det dock full aktivitet och däckröken ligger tät över området, med Hälla Burnouten.
021media.se fanns på plats under fredagskvällen med kameran.

Foto: Andréas Sandberg - 021media.se

 

 

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg