2011-01-08 Brand i garage/villa Norra Gryta

Räddningstjänst, ambulans och polis på väg till Vildvinsvägen 9 på Norra Gryta i Västerås med anledning av en brand i ett garage. Garaget sitter ihop med boningshuset. Boende i huset har själva kunnat larmat 112 och tagit sig ut ur fastigheten. Det skall brinna med öppna lågor. Okänd omfattning i nuläget.

Uppdatering:

17.50

Räddningsledare på plats begärt att man skall gå ut med meddelande om att man inte skall vistas utomhus i detta område och se till att folk håller sig inomhus och stänger dörrar och fönster. Detta pga den giftiga röken i området.  Hus i närheten av den drabbade fastigheten kommer att utrymmas.

Ingen person uppges vara skadad i nuläget.

Fyra intilliggande villor utrymda.

Branden i garaget har nu spridit sig till boningshuset, vilket nu är helt övertänt. Risk föreligger för att branden kan sprida sig till intilliggande fastigheter. Man fokuserar nu på fastighet som brinner för att försöka förhindra spridning.

Fortfarande ingen person skadad.

Ytterligare 16 fastigheter i området kommer att utrymmas. Socialjour tillsammans med polis och räddningstjänst arbetar på att få fram en uppsamlingsplats för de drabbade.

Uppdatering:

21.25

Polis och räddningstjänsten har spärrat av ett säkerhetsområde runt den brinnande fastigheten på 300 meter, då det råder explosionsrisk. Det finns gasflaskor i form av acetylen-svetsflaskor i brandhärden. Räddningstjänsten har gjort ett försök under kvällen att skjuta sönder tuberna utan att lyckats pga att sikten inte vart den mest optimala.

Polis och räddningstjänsten kommer finnas på platsen under natten och morgondagen. Branden bekämpas just nu med vattenkanoner som fylls på med hjälp av två tankbilar. Det finns inte någon spridningsrisk längre till närliggande fastigheter.

021media.se kommer att följa detta fortlöpande.

Återkommer.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg