2012-04-14 Flera bränder under natten

Inatt har två bilar och en restaurang brunnit, samtliga bränder är anlagda misstänker man hos polisen. I samtliga fall saknar polisen misstänkta.

00.39, 2 personbilar brann vid Hammarby Centrum

Polis och räddningstjänst kallades till Sigfrid Edströms Gata, nära Hammarby centrum, med anledning av att två personbilar satts i brand. Flera patruller inklusive en hundenhet sökte i området efter gärningsmännen. Inga personer greps, men flertalet spår har säkrats från brottsplatsen.

En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.


En av bilarna som eldhärjades vid Hammarby centrum. Foto: Andréas Sandberg – 021media.se

02.52, Mordbrand i restaurang

Strax före klockan tre kallades polis och räddningstjänst till Djuphamnsvägen och restaurang ”Slow down”. Inbrottslarmet hade gått och flera sektioner larmade. Larmet hade i själva verket utlösts av en brand, och rökutvecklingen var kraftig när räddningstjänsten kom till platsen. Polispatrullerna fann att en dörr in till fastighetens baksida stod öppen, och troligtvis har branden sitt ursprung från denna dörr. Under tiden branden släcktes sökte flertalet polispatruller i området efter misstänkta personer och spår efter gärningsmännen. Flera hundenheter var inblandade i insatsen.

Spår har säkrats från brottsplatsen och ifrån närområdet.

Ingen människa kom till skada. Händelsen rubriceras som mordbrand.

05.25, Bilbrand på Bäckby

Strax före halv sex kallades polis och räddningstjänst till Välljärnsgatan i Västerås med anledning av en brinnande personbil. Flera polispatruller sökte i området efter gärningsmän och spår ifrån brottsplatsen. Även denna gång fanns en hundpatrull med i sökandet.

En anmälan gällande skadegörelse genom brand har upprättats. Det finns även vittnesuppgifter som polisen kommer arbeta med i den kommande utredningen.

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Webredaktör - Elias Sandberg