2012-05-13 Lös pytonorm i Rudbecksparken

Det inkom ett tips idag till oss på 021media.se.

Tipset gäller en kvinna som håller sin pytonorm lös i Rudbecksparken i Västerås.
Ägaren låter den ringla iallafall ett par meter ifrån henne innan hon hämtar den. dessutom sitter hon med ryggen till och har inte 100% koll hela tiden meddelar tipsaren. Tipsaren har även pratat med en annan person som har sagt åt vederbörande om att det är högst olämpligt att ha ormen lös men har fått ägaren ifråga att bara skratta tillbaka.

Inom Västerås kommun finns det krav på tillstånd för att få hålla orm, och i min mening finns det även en självskriven regel som säger att man inte har sin orm lös utomhus och definitivt inte i ett parkområde där det finns många hundar.

Tipsaren kontaktade även polisen som i sin tur tyckte att det var högst olämpligt att ha ormen lös men visste inte om det fanns några lagar gällande detta, men skulle skicka en patrull till platsen om det fanns någon ledig.

Lös pytonorm i Rudbecksparken, bild saknas

Lös pytonorm i Rudbecksparken, bild saknas

tipsa_oss_nyHar ni vart på plats vid en händelse, har ni bild. Dela gärna med dig av händelsen med oss på 021media.se. Tips kan lämnas med SMS/MMS till 070-2676569 eller via mail till tipsa@021media.se Du kan alltid vara anonym och vi garanterar dig källskydd.

Ni kan även skick ert tips direkt från hemsidan och bifoga en ev. bild här.

Vänliga hälsningar Fotograf - Andréas Sandberg